Tungsten ringen veroveren de markt

We zien de laatste jaren dat Tungsten ringen e.a. sieraden langzamerhand een steeds sterkere positie in nemen naast de traditionele materialen als goud en zilver en dat is geen wonder. 

Tungsten is een uniek materiaal en heeft enkele voordelen wat de andere metalen niet hebben. 

  • Tungsten ringen hebben een hardheid van 7.5 op de schaal van Mohs. Goud daarentegen heeft slechts een hardheid van 2.5 en zilver eveneens 2.5-3. De hardheid van een materiaal is natuurlijk van belang voor de duurzaamheid waarbij we aan het volgende moeten denken: 
  • Des te zachter een materiaal des te gevoeliger voor krassen en slijtage ; Tungsten ringen zijn eigenlijk " voor het leven "  terwijl goud en zilver al vrij snel lelijk worden en reparatiegevoelig zijn. 
  • Naast de voordelen hierboven genoemd hebben Tungsten dames- en herenringen nog een aantrekkelijk voordeel en dat is hun prijs. Tungsten is een industriemateriaal en wordt op grote schaal gemaakt wat naast de grondstoffenprijs meespeelt voor de einprijs van het product. 

 

Hierboven ziet u het proces wat gevolgd wordt om een Tungsten ring te maken. Het lijkt vrij eenvoudig maar gezien de hardheid van het materiaal heeft het nogal wat voeten in de aarde om een Tungsten sieraad te maken zoals u ziet op de foto rechts. 

Het winnen en bewerken van Tungsten tot een sieraad.

RVS Ring.nl maakt persoonlijke Tungsten herenringen en damesringen maar voordat wij uw wensen tot uitdrukking kunnen brengen in dit bijzondere materiaal stroomt er heel wat water door de Rijn........

Allereerst heeft men uiteraard het erts nodig ; tungsten wordt gewonnen uit de volgende mineralen :

  • Wolframiet
  • Scheeliet
  • Ferberiet
  • Huebneriet

Deze mineralen worden het meeste gevonden in China; andere landen zijn o.a. Bolivia, Zuid Korea , Portugal en Rusland. 

Het materiaal wordt gesinterd wat een bewerking is in vaste staat ; gezien de hoge smelttemperatuur kan het materiaal niet in smeltkroezen gegoten worden wat direct verklaard waarom men in de sieraden wereld praktisch alleen maar Tungsten ringen ziet in een bandvorm. 

Tungsten wordt veel gebruikt in de machine industrie , in gereedschappen om materialen te snijden of te schuren. Daarnaast vindt men Tungsten in o.a. sportartikelen en uiteraard in sieraden waarvan de Tungsten ring - met inlegwerk - van stenen of haar wel het meest bekend zijn. 

Nadat het hele proces is doorlopen van erts tot buis worden hier basisringen van gemaakt die hun weg vinden naar de specialisten die hier een bijzonder sieraad van maken. 

Zijn Tungsten ringen zwaar ? 

Inderdaad ; sieraden van Tungsten zijn zwaar en geven de drager ervan het gevoel een echt degelijk sieraad te dragen. Als u een Tungsten ring te zwaar vindt dan kunt u bij RVS Ring.nl ook altijd kiezen voor modellen van RVS of Titanium. Echter gaat u voor één van de hardste en meest krasbestendige ring kies dan voor een Tungsten exemplaar. 

Vanwege de extreme hardheid kunnen wij helaas geen Tungsten dames- en herenringen graveren. 

© 2020 - 2021 rvsring.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel