Sieraden met haar erin verwerkt ; een bijzonder gepersonaliseerd juweeltje

Sieraden met haar als hoofdonderdeel van een ring zijn DE trant van de 21e eeuw want wat is er nu mooier dan een sieraad met daarin een stukje DNA in de vorm van enkele kleine stukjes afgeknipt mensenhaar of huisdier ?

Vaak denkt men bij haarsieraden aan items die in het haar verwerkt worden maar van origine zijn dit sieraden met haar erin verwerkt. RVS Ring.nl maakt haarsieraden in de vorm van ringen , oorsieraden en hangers waarin wij een heel klein beetje haar verwerken van een geliefde persoon of dier. Deze dierbare sieraden zijn gezien het basismateriaal RVS voor altijd ; geen slijtage, breuk of deukjes meer ! 

Voor deze sieraden met hele kleine stukjes haar hebben wij maar een heel klein beetje materiaal nodig ; u hoeft er niet eens voor naar de kapper want een plukje van 5 x 5 mm. is al voldoende want wij verwerken kleine stukjes geknipt haar in uw sieraad als onderdeel van het gebruikte edelsteenmineraal en niet zoals bij ouderwetse sieraden als hoofd onderdeel.

 

De combinatie van sieraden met een haarlok en RVS

In vroeger tijden maakte men eigenlijk alleen maar sieraden met een haarlok erin van goud en zilver echter de opkomst van edelstaal ofwel RVS en Tungsten in combinatie met nieuwe technieken maakten dat het haarsieraad een revival maakte in de sieraden branche. 

In de 18e en 19e eeuw tot ca. 1925 waren er haarkunstenaars die meester waren in het in allerlei patronen vlechten van mensenhaar voor sieraden. Ondanks het feit dat dit ware kunststukjes zijn is deze vorm van kunst op de achtergrond geraakt. Deze sieraden met een haarlok zijn in de ogen van velen een beetje oudbollig en ondanks het feit dat ik als beëdigd taxateur in gouden en zilveren werken deze haarsieraden altijd hogelijk heb gewaardeerd ben ik het eens dat deze herinneringssieraden niet meer draagbaar zijn althans niet meer tot de categorie " dagelijks te dragen " behoren. 

Het moderne haarsieraad zoals RVSRing.nl dat voor u maakt bevat maar een zeer kleine haarlok of korte stukjes afgeknipt haar waardoor het sieraad met haarlok voor de buitenwacht niet meer als zodanig wordt herkend. De haarring, hanger met haar of oorhangers boeten hierdoor niet in aan persoonlijkheid ; sterker nog, de combinatie van een haarlok met RVS, Titatium of Wolfraam zijn door de huidige technieken alleen maar exclusiever geworden. Ook de enorme keuze aan variatie in sieraden met een haarlok dragen bij aan de populariteit van dit type sieraden. 

Onze specialiteit is de gepersonaliseerde ring met mensenhaar

U heeft bij ons keuze uit heel veel verschillende soorten rvs haarsieraden maar wij zijn gespecialiseerd in ringen met mensenhaar. Hierbij heeft de klant keuze uit ontzettend veel kleurstenen, paarlemoer, wortelnotenhout, mahonie, barnsteen etc. etc. Wij verwerken dit basismateriaal plus het haar verwerken in de haar ring. Het resultaat is een unieke ring met mensenhaar maar wij vervaardigen deze herinneringssieraden ook in de vorm van dierensieraden met haar. 

Vragen en antwoorden over sieraden met haar: 

 • Vraag: zijn haarsieraden alleen voor dames ?

 • Antwoord : nee, ringen met een haarlok worden worden zowel door mannen als vrouwen gedragen.

 • Vraag: zijn haarsieraden niet ouderwets of alleen bedoeld ter herinnering aan overleden personen of dieren ? 

 • Antwoord:  Nee hoor ; de ontwikkelingen wat betreft het verwerken van miniscule edelsteenmineralen in RVS hebben een nieuwe trend gezet ; sieraden met haar worden nu veel meer gebruikt als liefdessieraad  dan als herinneringssieraad. Omdat de geknipte haardeeltjes onderdeel uitmaken van het mineraal in plaats dat dit een prominente plaats zijn sieraden met haarwerk nu " dagelijks draagbare " sieraden . U zult vaker de opmerkingen horen " oh wat heb jij een mooie ring " dan " van wie is dat haar " . Dat komt omdat het haar WEL in de ring is verwerkt maar voor een buitenstaander niet zo 1-2-3 zichtbaar. Waar het om gaat is dat U het weet. 

 • Vraag: heeft u veel haar nodig voor met maken van een haarsieraad ? 

 • Antwoord: nee, een stukje van 5 x 5 mm is ruim voldoende.

 • Vraag: zijn haarsieraden kwetsbaar ? 

 • Antwoord: nee, wij maken gebruik van zeer kras- en slijtvast roestvast staal. Het gebruikte haar wordt bovendien beschermd door een zeer harde toplaag. Mocht deze dof worden dan kan deze eenvoudig weer gepolijst worden. Onze sieraden met een haarlok zijn duurzamer dan die van goud of zilver. 

 • Vraag: hoe lang duurt het voordat ik mijn haar ring krijg ?

 • Antwoord: u heeft uw persoonlijke ring binnen 7-9 dagen in huis vanaf het moment dat wij het haarplukje hebben ontvangen.

 • Vraag: ik weet mijn ringmaat niet , hoe kan ik bestellen ? 

 • Antwoord: de maat voor uw nieuwe sieraad kunt u eenvoudig zelf bepalen; ga hier naar de methode om uw maat te bepalen. Vindt u dit moeilijk maak dan gebruik van onze unieke ringmaten service zodat u altijd 100 % zeker weet dat u de juiste ringmaat ontvangt.

 • Vraag: kunnen de ringen met echt haar gedragen worden tijdens het douchen of zwemmen ?  

 • Antwoord: het haar zal nooit aangetast kunnen worden door water. Wat wel kan gebeuren is dat het rvs aangetast wordt door zouten of zuren. Dit kan ook gebeuren bij goud of zilver dus het advies is altijd om sieraden af te doen; in ieder geval in een zwembad waar chloor wordt gebruikt of in zee. Gaat u toch zwemmen met het haarlok sieraad was dan in ieder geval uw handen met zoet water na het zwemmen. 

 • Vraag: wat doet u met haar wat overbodig is ? 

 • Antwoord: als wij u uw sieraad sturen en wij hebben haar over dan sturen wij u dat samen met uw aankoop terug.

© 2020 - 2021 rvsring.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel